KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Velikonoční vegetariánská nádivka

Kategorie: přílohy, velikonoční jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept velikonoční vegetariánská nádivka potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 balení sójového granulátu - drtě
   • 2 hrsti mladých kopřiv
   • 1 hrst mladých pampelišek
   • 1 hrst pažitky
   • 1 veka
   • 0,5 l vody
   • 6 vajec
   • sůl
   • pepř
   • muškátový oříšek
   • 2 lžíce másla
Recept velikonoční vegetariánská nádivka připravíme takto:
Sójovou drť vysypeme do hrnce, přidáme pepř, sůl a nastrouháme půlku muškátového oříšku, zalijeme vroucí vodou a necháme 1 hodinu odležet. Pak vaříme na mírném ohni bez pokličky další hodinu. Necháme vychladnout a přidáme na kostičky nakrájenou veku, nebo rohlíky, najemno nasekanou zeleň a žloutky z vajec. Bílky šlehačem našleháme a do tekuté směsi přidáváme jako poslední, vše opatrně promícháme a přesuneme do máslem vymazaného pekáče. Ve vyhřáté troubě pečeme při střední teplotě zhruba hodinu (nádivka musí být dostatečně propečená).





velikonoční vegetariánská nádivka, recept, přílohy


©2024KucharkaRecepty.cz