KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Velikonoční nádivka z uzeného masa

Kategorie: přílohy, velikonoční jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept velikonoční nádivka z uzeného masa potřebujeme tyto suroviny:

   • 1,5 kg uzeného masa (krkovice)
   • 4 hrsti mladých kopřiv
   • 1 hrst čerstvé pažitky
   • 1 veka
   • hrnek mléka
   • 6 vajec
   • sůl
   • pepř
   • muškátový květ
   • 2 lžíce másla
Recept velikonoční nádivka z uzeného masa připravíme takto:
Uzené maso vcelku uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Veku nakrájíme na kostičky, nalijeme na ně mléko, přidáme najemno nasekané kopřivy a pažitku, nadrobno nakrájené maso, 6 žloutků, sůl, pepř a muškátový květ a vše promícháme. Šlehačem důkladně našleháme bílky z vajec a pomalu a jemně vmícháme do směsi. Správná směs je trochu tekutá. Pekáč vymažeme máslem a směs do ní přelijeme. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 150°C asi 1 hodinu - povrch nádivky musí být zlatohnědý a nádivka i vespod tuhá.





velikonoční nádivka z uzeného masa, recept, přílohy


©2024KucharkaRecepty.cz