![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g uzeného vepřového masa • 200 g sušených švestek • 50 g tuku • 2 lžíce hladké mouky • kousek celé skořice • 1 lžice cukru • sůl • citrónová šťáva Recept uzené maso se švestkovou omáčkou připravíme takto:
Uzené maso opláchneme, zalijeme vařící vodou a uvaříme doměkka. Sušené švestky opláchneme, zalijeme vlažnou vodou a necháme nabobtnat. Potom je vypeckujeme, zalijeme vývarem z uzeného masa, přidáme špetku soli, cukr a skořici a za stálého míchání rozvaříme. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme ji do rozvaru a za občasného míchání povaříme. Pak omáčku prolisujeme cedníkem. Podle chuti ochutíme citrónovou šťávou. Uzené maso rozkrájíme na porce, rozdělíme na talíře a zalijeme omáčkou. Podáváme s knedlíkem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Uzené maso se švestkovou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zapečené skopové maso se zeleninou, masové krokety s nivou, dušené skopové maso, pstruh s mandlovou omáčkou, lín s petrželovou omáčkou, hovězí maso v rajské omáčce, srnčí karbanátky s paprikovou omáčkou, vepřové maso na smetaně, uzené maso s křenem, pečený steak ze žraloka s omáčkou uzené maso se švestkovou omáčkou, recept, hlavní jídla |