KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Tvarohové opečenky na marinované zeleniněKategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídlaHodnocení receptu:Na recept tvarohové opečenky na marinované zelenině potřebujeme tyto suroviny: • 400g měkkého tvarohu • 1 červená cibule • 200g krupice • 2 vejce • sůl • pepř • 150g cukrového hrášku • 2 kedlubny • po 200 g mrkve a cuket • 1 červený paprikový lusk • 2 lžičky ostré hořčice • 3 lžíce instantního vývaru • 3 lžíce citrónové šťávy • 4 lžíce oleje Recept tvarohové opečenky na marinované zelenině připravíme takto:
Je-li to nutné, tvaroh necháme okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Tvaroh smícháme s cibulí, krupicí, vejci, solí a pepřem a směs necháme asi 30minut táhnout. Odřízneme oba konce lusků cukrového hrášku a lusky překrojíme. Kedlubny, mrkev a cukety oloupeme a nakrájíme na kostky. Paprikový lusk nakrájíme na kousky. Zeleninu rozdělíme na porce a každou porci blanšírujeme 4 minuty ve vařící vodě. Prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Na marinádu smícháme hořčici, vývar, citrónovou šťávu, sůl, pepř, olej. Marinádu smícháme se zeleninou a necháme alespoň 25minut táhnout. Z tvarohové směsi vytvarujeme placičky. V pánvi rozpálíme olej a placičky smažíme po každé straně asi 5 minut. Na talíře rozdělíme zeleninu a položíme na ni tvarohové opečenky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Tvarohové opečenky na marinované zelenině nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kuře na zelenině, tvarohové knedlíky, kapr na zelenině, vepřové kousky na zelenině se smetanou připravené v římském hrnci, marinované hovězí řízky, tvarohové knedlíčky s borůvkami, tvarohové noky s ovocnou omáčkou, tvarohové knedlíky s třešněmi, treska pečená na zelenině se smetanou, hanácké tvarohové knedle (knedlíky) sladké tvarohové opečenky na marinované zelenině, recept, hlavní jídla |