KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept toskánská parma potřebujeme tyto suroviny: • 1,5 kg očištěné a vykuchané královské nebo stříbrné parmy • 4 rajčata • 3 stroužky česneku • sůl • pepř • oregano • 50 ml olivového oleje • 1 lžíce nasekané petrželky • 100 ml bílého suchého vína Recept toskánská parma připravíme takto:
Do pekáče dáme vrstvu rajčat nakrájených na tenké plátky, osolíme, opepříme a okořeníme oreganem. Rybu osolíme, opepříme a břišní dutinu vymažeme utřeným česnekem, vložíme petržel a plátky rajčat, položíme do pekáče a přikryjeme zbytkem plátků rajčat. Osolíme, opepříme a okořeníme oreganem, přelijeme olivovým olejem, podlijeme vínem a pečeme v troubě při 150°C asi 40 minut. Při pečení podle potřeby podléváme šťávou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Toskánská parma nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: smažená parma s máslovou omáčkou, kuřecí prsa s chřestem a parmazánem, dýňové noky s parmazánem, francouzská papriková polévka s parmazánem, pečená treska s parmazánem toskánská parma, recept, hlavní jídla |