KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Tatranské řezy

Kategorie: sladkosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept tatranské řezy potřebujeme tyto suroviny:

   • na piškotové těsto: 200 g polohrubé mouky + 6 vajec + 170 g pískového cukru
   • na bílkové těsto: 170 g pískového cukru + 5 bílků + 300 g moučkového cukru
   • šlehačka
   • meruňkový džem
   • rybízová marmeláda
Recept tatranské řezy připravíme takto:
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky ušleháme s polovinou cukru do husté pěny. Do žloutkové pěny lehce vmícháme mouku a sníh z bílků. Piškotovou směs dáme do sáčku z hladkou trubičkou a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme pruhy piškotu vzdálené od sebe 5 cm. Z 5 bílků a krystalového cukr vyšleháme pevný sníh a zlehka vmícháme moučkový cukr. Směs dáme do sáčku z hladkou trubičkou a nastříkáme mezi pruhy piškotu. Upečeme ve středně vyhřáté troubě. Po upečení plát rozkorojíme na půlku, potřeme meruňkovým džemem a slepíme křížem s druhou půlkou piškotu. Nakrájíme na kostky asi 7 cm široké a ozdobíme šlehačkou a kouskem rybízového džemu.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Tatranské řezy nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

řezy s tvarohem a čokoládou, mléčné řezy, makové řezy, kávové řezy, sypané tvarohové řezy, rebarborové řezy, ledové řezy, jablkové řezy, višňové řezy se šlehačkou, pudinkové řezy



tatranské řezy, recept, sladkosti


©2024KucharkaRecepty.cz