KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept tatranské řezy potřebujeme tyto suroviny: • na piškotové těsto: 200 g polohrubé mouky + 6 vajec + 170 g pískového cukru • na bílkové těsto: 170 g pískového cukru + 5 bílků + 300 g moučkového cukru • šlehačka • meruňkový džem • rybízová marmeláda Recept tatranské řezy připravíme takto:
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky ušleháme s polovinou cukru do husté pěny. Do žloutkové pěny lehce vmícháme mouku a sníh z bílků. Piškotovou směs dáme do sáčku z hladkou trubičkou a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme pruhy piškotu vzdálené od sebe 5 cm. Z 5 bílků a krystalového cukr vyšleháme pevný sníh a zlehka vmícháme moučkový cukr. Směs dáme do sáčku z hladkou trubičkou a nastříkáme mezi pruhy piškotu. Upečeme ve středně vyhřáté troubě. Po upečení plát rozkorojíme na půlku, potřeme meruňkovým džemem a slepíme křížem s druhou půlkou piškotu. Nakrájíme na kostky asi 7 cm široké a ozdobíme šlehačkou a kouskem rybízového džemu. V naší kuchařce bylo kromě receptu Tatranské řezy nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: řezy s tvarohem a čokoládou, mléčné řezy, makové řezy, kávové řezy, sypané tvarohové řezy, rebarborové řezy, ledové řezy, jablkové řezy, višňové řezy se šlehačkou, pudinkové řezy tatranské řezy, recept, sladkosti |