KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Székelský guláš

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept székelský guláš potřebujeme tyto suroviny:

   • 750 g vepřového masa z plece
   • 750 g kysaného zelí
   • 750 g cibule
   • 1 stroužek česneku
   • 250 ml zakysané smetany
   • sůl
   • půl lžičky kmínu
   • 1 lžička sladké červené papriky
   • kopr
Recept székelský guláš připravíme takto:
Maso nakrájíme na malé kostičky, dáme do hrnce, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek smíchaný se solí, kopr, červenou papriku a mletý kmín, přikryjeme a dusíme ve vlastní šťávě. Později mírně podlijeme. Až je maso téměř měkké, přidáme kysané zelí a dodusíme. Nakonec přilijeme smetanu a povaříme.





székelský guláš, recept, hlavní jídla


©2025KucharkaRecepty.cz