KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept švestkový sirup potřebujeme tyto suroviny: • 4,5 kg švestek • 500 g cukru • 300 ml octa Recept švestkový sirup připravíme takto:
Švestky vypeckujeme, posypeme cukrem, důkladně promícháme a necháme stát 24 hodin při pokojové teplotě (během této doby směs 4-6x promícháme). Do hrnce s nepřilnavým dnem nalijeme ocet, přisypeme švestky a vaříme na mírném ohni, dokud se objem tekutiny nezredukuje na polovinu (5-6 hodin). Hotový švestkový sirup dobře promícháme, ihned nalijeme do čistých sklenic a uzavřeme. V chladné a temné místnosti by švestkový sirup měl vydržet rok. V naší kuchařce bylo kromě receptu Švestkový sirup nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: sirup z černého rybízu, šípkový sirup s mátou, sirup z rýmovníku, jahodový sirup, bezinkový sirup, bezový sirup, mátový sirup, limetkový sirup, malinový sirup, kopřivový sirup švestkový sirup, recept, nápoje |