![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4,5 kg švestek • 500 g cukru • 300 ml octa Recept švestkový sirup připravíme takto:
Švestky vypeckujeme, posypeme cukrem, důkladně promícháme a necháme stát 24 hodin při pokojové teplotě (během této doby směs 4-6x promícháme). Do hrnce s nepřilnavým dnem nalijeme ocet, přisypeme švestky a vaříme na mírném ohni, dokud se objem tekutiny nezredukuje na polovinu (5-6 hodin). Hotový švestkový sirup dobře promícháme, ihned nalijeme do čistých sklenic a uzavřeme. V chladné a temné místnosti by švestkový sirup měl vydržet rok. V naší kuchařce bylo kromě receptu Švestkový sirup nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: bezový sirup, malinový sirup, sirup z černého rybízu, jahodový sirup, mátový sirup, sirup z rýmovníku, bezinkový sirup, kopřivový sirup, limetkový sirup, šípkový sirup s mátou švestkový sirup, recept, nápoje |