![]() |
![]() • 4,5 kg švestek • 500 g cukru • 300 ml octa Recept švestkový sirup připravíme takto:
Švestky vypeckujeme, posypeme cukrem, důkladně promícháme a necháme stát 24 hodin při pokojové teplotě (během této doby směs 4-6x promícháme). Do hrnce s nepřilnavým dnem nalijeme ocet, přisypeme švestky a vaříme na mírném ohni, dokud se objem tekutiny nezredukuje na polovinu (5-6 hodin). Hotový švestkový sirup dobře promícháme, ihned nalijeme do čistých sklenic a uzavřeme. V chladné a temné místnosti by švestkový sirup měl vydržet rok. V naší kuchařce bylo kromě receptu Švestkový sirup nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Bezinkový sirup Bezový sirup Jahodový sirup Kopřivový sirup Limetkový sirup Malinový sirup Mátový sirup Sirup z černého rybízu Sirup z rýmovníku Šípkový sirup s mátou švestkový sirup, recept, nápoje |
|