![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 2 kg jahod • cca 1,2 kg cukru krupice • 150 ml vody Recept jahodový sirup připravíme takto:
Jahody zbavíme stopek, omyjeme a necháme okapat. Pak je nasypeme do hrnce, přilijeme vlažnou vodu, rozmačkáme a ve vodní lázni za občasného míchání hodinu prohříváme. Pak šťávu vymačkáme přes plátýnko. Přidáme cukr (na každých 500 ml šťávy přidáme 400 g cukru), štávu i s cukrem nalijeme do čistého hrnce, přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme nejdéle 5 minut (delší var vede k želírování). Hotový jahodový sirup nalijeme do nahřátých sklenic, zazátkujeme a necháme vychladnout. Jahodový sirup vydrží asi 6 měsíců. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jahodový sirup nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jahodový shake, jahodový koktejl s meruňkami, švestkový sirup, sirup z rýmovníku, mléčný jahodový koktejl, jahodový likér, jahodový sen, malinový sirup, bezinkový sirup, mátový sirup jahodový sirup, recept, nápoje |