![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg brambor • 50 g másla • 1 lžíce strouhanky • 40 g strouhaného sýra • sůl • petrželka Recept švédské brambory připravíme takto:
Syrové brambory dáme na lžíci a nakrojíme až k okraji, tak, že drží pohromadě do výšky asi 3 cm. Ohnivzdornou misku vymažeme máslem, brambory do ní naskládáme naříznutou stranou nahoru. Zbývající máslo rozpustíme a brambory jím potřeme. Dobře osolíme a vložíme do předem středně vyhřáté trouby. Pečeme 30 minut za občasného polévání šťávou z pečeně. Strouhanku smícháme s nastrouhaným sýrem, po 30 minutách brambory směsí posypeme a pečeme dalších 20 min. Na talíři zdobíme petrželkou. Výborné k pečenému a grilovanému masu, k drůbeži, ale i studeným uzeninám. Je vhodné také jako lehký pokrm jen se salátem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Švédské brambory nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: šťouchané brambory s česnekem, švédské brambory ii, šťouchané brambory s pažitkou, brambory vařené v páře, šťouchané brambory s cibulí, rozmarýnové brambory, pečené brambory se sezamem, maďarské brambory, staročeské brambory, zapečené brambory s brynzou a pažitkou švédské brambory, recept, přílohy |