KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept středomořský guláš potřebujeme tyto suroviny: • 0,75 kg hovězího masa • 0,5 kg rajčat • 250 g šalotky • 2 mladé cukety • 1 červená paprika • 3 lžíce oleje • 2 lžíce hladké mouky • 30 g másla • 2 bobkové listy • špetka čerstvého nebo sušeného tymiánu • sůl • pepř • vegeta • 0,25 l červeného vína Recept středomořský guláš připravíme takto:
Maso nakrájíme na kostky, obalíme v hladké mouce a orestujeme na polovině rozpáleného oleja a másla. Opečené maso přendáme do zapékací misky. Do výpeku v pánvi přidáme druhou polovinu oleje a másla a opražíme očištěné celé šalotky. Pak je poprášíme zbytkem mouky, zamícháme, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a podlejeme vínem. Přidáme i nakrájená rajčata, bobkové listy a přivedeme k varu. Směs pak vylejeme na maso připravené v zapékací misce, přikryjeme a dáme péct do trouby asi na 75 minut. Misku pak odkryjeme, přidáme papriku nakrájenou na nudličky, cukety nakrájené na kolečka, jemně posypeme vegetou, promícháme a dáme dopéct. V naší kuchařce bylo kromě receptu Středomořský guláš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: guláš flamendr, bramborový guláš s cuketou, vepřový guláš, černý houbový guláš, popovický guláš, kotlíkový guláš ii, hamburský guláš, pašerácký guláš, bramborový guláš s klobásou, vepřový guláš se smetanou středomořský guláš, recept, hlavní jídla |