KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Kapří čorba

Kategorie: polévky, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kapří čorba potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g kapra
   • 50 g cibule
   • 10 kořenové zeleniny
   • 50 g másla
   • lžíce hladké mouky
   • lžíce rajského protlaku
   • 2 dcl smetany
   • citrónová šťáva
   • sůl
   • 1,5 dcl vody
Recept kapří čorba připravíme takto:
Nastrouhanou zeleninu osmahneme na másle, přidáme protlak, sůl, horkou vodu a vše 20 minut vaříme. Polévku procedíme, vložíme do ní nakrájené kapří maso bez kůže a kostí, zalijeme smetanou s rozkvedlanou moukou a vaříme dalších 15 minut. Podle chuti přidáme citrónovou šťávu a můžeme podávat.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapří čorba nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

jihočeská kapří zadělávaná polévka, hrachová polévka s kapřím mlíčím, srbská čorba, čorba



kapří čorba, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz