![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 30 dkg libového vepřového masa • 6 plátků anglické slaniny • 1 kostka mraženého špenátu • 0,75 kg brambor • 3 cibule • 2 stroužky česneku • 0,25 l smetany • 0,125 l mléka • 10 dkg tvrdého sýra • olej • máslo • sůl • pepř Recept špenátový nákyp s vepřovým masem připravíme takto:
Vepřové maso nakrájíme na kostičky asi 1x1cm, 2 minuty osmahneme na oleji, osolíme a odstavíme. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, oloupané brambory na plátky a vše krátce povaříme v mléce se smetanou. Dno zapékací formy vyložíme plátky slaniny. Polovinu už zpracovaného špenátu navrstvíme do formy na slaninu, na něj dáme povařené scezené brarmbory s cibulí a česnekem a opečené maso. Zakryjeme druhou polovinou špenátu. Smetanu s mlékem slité z brambor osolíme, opepříme, nalijeme na vrstvy ve formě, posypeme strouhaným sýrem a pomalu zapečeme. Ke konci pečení poklademe kousky másla. V naší kuchařce bylo kromě receptu Špenátový nákyp s vepřovým masem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: paella s kuřecím masem a mušlemi, zapečené těstoviny s mletým masem, dušená mrkev s vepřovým masem, špenát s těstovinami a uzeným masem, zapečené těstoviny s uzeným masem, čínské nudle s vepřovým masem, palačinky s mletým masem v trojobalu, bramborový guláš s mletým masem, lečo s pečeným vepřovým masem, kapusta zapečená s uzeným masem špenátový nákyp s vepřovým masem, recept, hlavní jídla |