![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g zmrazeného špenátu (listy) • vepřová žebra • 1 cibule • 1 vejce • 2 lžíce hladké mouky • sádlo • sůl • pepř Recept špenát s vepřovým masem připravíme takto:
Špenát necháme rozmrznout a pak z něj slijeme vodu. Vepřová žebra dáme do pekáče, podlijeme vodou a upečeme. Upečená žebra dáme do hrnce, přidáme výpek, zalijeme vodou a povaříme. Pak maso obereme a nakrájíme na kousky. Vývar uchováme pro pozdější použití. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Zaprášíme hladkou moukou a osmahneme. Pak zalijeme trochou vývaru, promícháme, přidáme kousky masa a rozmrazený špenát a chvíli podusíme. Nakonec vmícháme vejce a za občasného míchání ho necháme srazit. Dochutíme solí a pepřem. Špenát s vepřovým masem podáváme například se špeclemi. V naší kuchařce bylo kromě receptu Špenát s vepřovým masem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: nadívaný bůček se špenátem, špenát s klobáskou a rýži, rizoto s kuřecím masem a zeleninou, slovenský fazolový guláš s vepřovým masem, špenátové špagety, těstoviny s listovým špenátem a slaninou, špenát se selským bokem a vařenými brambory, bramborové špecle s uzeným masem, špenát s těstovinami a uzeným masem, špecle s kysaným zelím a uzeným masem špenát s vepřovým masem, recept, hlavní jídla |