![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 300 g uzeného masa • 150 g anglické slaniny • 300 g kysaného zelí • 2 cibule • sůl • pepř • olej na vymazání zapékací misky • na špecle: 400 g hladké mouky + 4 vejce + 1 lžička soli + 12 lžic vlažné vody + 50 g másla Recept špecle s kysaným zelím a uzeným masem připravíme takto:
Mouku prosijeme do mísy, přidáme rozšlehaná vejce a sůl. Vodu přidávame po částech a vypracujeme hladké těsto (mícháme tak dlouho, až se tvoří bubliny). Z těsta tvoříme malé "halušky", které házíme do vroucí a osolené vody. Až vyplavou na povrch, necháme ještě jednou vzkypět, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. Máslo rozpustíme na mírném ohni, necháme velmi mírně zhnědnout a špecle promastíme. Uzené maso uvaříme ve vodě a necháme vychladnout. Jednu cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme dozlatova. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostky a spolu s jednou nadrobno nakrájenou cibulí ji v hrnci osmažíme. Přidáme nakrájené kysané zelí, krátce podusíme a dochutíme pepřem. Přidáme na kostky nakrájené uvařené uzené maso a dobře promícháme. Pak přidáme uvařené špecle. Mísu na zapečení zlehka vymažeme olejem, naplníme ji špeclovo–zelnou směsí a zapečeme v předehřáté troubě asi 15 až 20 minut při 180°C. V naší kuchařce bylo kromě receptu Špecle s kysaným zelím a uzeným masem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: fazolová směs se sójovým masem, zapečená paprika s rýží a uzeným tofu, těstoviny se špenátem a kuřecím masem, špagety s kuřecím masem na víně a smetaně, podkarpatská slepice se zelím, filé s kysaným zelím, zapečené brambory se smetanou a kuřecím masem, fazole s uzeným, rýže se zelím a mletým masem, zvěřinové špecle špecle s kysaným zelím a uzeným masem, recept, hlavní jídla |