![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg hrachu • 50 dkg krup • hovězí (morkové) kosti • 4 kachní stehna • 6 cibulí • česnek • 5 dkg sádla • sůl • pepř • sladká paprika • zázvor • pálivá paprika • majoránka • hovězí vývar Recept šoulet s kachním stehnem připravíme takto:
Den předem namočíme do velkého hrnce hrách. Před přípravou dáme hrách vařit ve stejné vodě, v níž byl od předešlého dne namočen, a přidáme do hrnce kroupy a 2-3 hovězí kosti (z nichž by aspoň jedna měla být morková). Potom zprudka opečeme na sádle 4 kachní stehna, k nimž přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme dorůžova. Pak přidáme podle chuti několik utřených stroužků česneku, osolíme, okořeníme pepřem, zázvorem a ještě trochu osmahneme. Pak přisypeme lžíci sladké a lžíci pálivé papriky a majoránku, vše zalijeme vývarem a krátce podusíme pod pokličkou v troubě. Nakonec přemístíme na hlubší pekáč směs hrachu a krup, přidáme kachní stehna včetně šťávy a zapečeme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Šoulet s kachním stehnem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: skopový šoulet, bramborový šoulet, pečené kuře v šouletu šoulet s kachním stehnem, recept, hlavní jídla |