![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • žraločí maso • žampióny • máslo • hladká mouka • citrónová šťáva • krupice • strouhanka • 2 žloutky • sůl • olej Recept smažený žralok připravíme takto:
Očištěné, drobně nakrájené žampiony osolíme, dusíme na másle, pak spojíme s bešamelem (20 g másla, 20 g hl. mouky, 0,2 l mléka - rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vařícím se mlékem) a zakapeme citrónovou šťávou. Maso nakrájíme na menší řízky, ale silnější, nožem do nich uděláme kapsu, kterou naplníme žampiony s bešamelem a uzavřeme párátky. Lehce osolené maso obalíme v husté omáčce (0,1 l mléka, sůl, 30 g krupice, 2 žloutky - krupici rozvaříme ve slaném mléce, pak vmícháme žloutky ale již nevaříme) a ve strouhance. Smažíme na oleji. Podáváme s vařenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Smažený žralok nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: smažený hovězí řízek se sýrem, smažený řízek z divočáka, smažený lín, smažený kuřecí řízek, smažený salám se sýrovou náplní, plněný smažený hermelín, smažený bezový květ (kosmatice), smažený telecí brzlík, smažený kapr se sýrem, smažený sýr smažený žralok, recept, hlavní jídla |