KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Smažený žralok

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept smažený žralok potřebujeme tyto suroviny:

   • žraločí maso
   • žampióny
   • máslo
   • hladká mouka
   • citrónová šťáva
   • krupice
   • strouhanka
   • 2 žloutky
   • sůl
   • olej
Recept smažený žralok připravíme takto:
Očištěné, drobně nakrájené žampiony osolíme, dusíme na másle, pak spojíme s bešamelem (20 g másla, 20 g hl. mouky, 0,2 l mléka - rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vařícím se mlékem) a zakapeme citrónovou šťávou. Maso nakrájíme na menší řízky, ale silnější, nožem do nich uděláme kapsu, kterou naplníme žampiony s bešamelem a uzavřeme párátky. Lehce osolené maso obalíme v husté omáčce (0,1 l mléka, sůl, 30 g krupice, 2 žloutky - krupici rozvaříme ve slaném mléce, pak vmícháme žloutky ale již nevaříme) a ve strouhance. Smažíme na oleji. Podáváme s vařenými brambory.





smažený žralok, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz