![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • žraločí maso • žampióny • máslo • hladká mouka • citrónová šťáva • krupice • strouhanka • 2 žloutky • sůl • olej Recept smažený žralok připravíme takto:
Očištěné, drobně nakrájené žampiony osolíme, dusíme na másle, pak spojíme s bešamelem (20 g másla, 20 g hl. mouky, 0,2 l mléka - rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vařícím se mlékem) a zakapeme citrónovou šťávou. Maso nakrájíme na menší řízky, ale silnější, nožem do nich uděláme kapsu, kterou naplníme žampiony s bešamelem a uzavřeme párátky. Lehce osolené maso obalíme v husté omáčce (0,1 l mléka, sůl, 30 g krupice, 2 žloutky - krupici rozvaříme ve slaném mléce, pak vmícháme žloutky ale již nevaříme) a ve strouhance. Smažíme na oleji. Podáváme s vařenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Smažený žralok nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: smažený telecí mozeček, smažený vepřový jazyk, smažený celer s nivou, smažený chřest s rajčaty, smažený vepřový řízek, nesmažený květák, smažený hovězí řízek se sýrem, birminghamský smažený králík, smažený pangasius, pečený steak ze žraloka s omáčkou smažený žralok, recept, hlavní jídla |