KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Slovenské houbové knedlíky

Kategorie: přílohy, houby, pokrmy z hub

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept slovenské houbové knedlíky potřebujeme tyto suroviny:

   • 20 dkg hub
   • 8 dkg slaniny
   • 6 dkg sádla
   • 2 dkg cibule
   • 8 housek
   • 0,3 l mléka
   • 1 vejce
   • 1 žloutek
   • 6 dkg hrubé mouky
   • 2 dkg strouhanky
   • sůl
   • mletý pepř
   • kousek citrónové kůry
   • petrželka
Recept slovenské houbové knedlíky připravíme takto:
V hluboké pánvi rozpálíme sádlo, na něm zpěníme drobně nakrájenou cibuli a nasekanou zelenou petržel, přidáme na kostičky nakrájené housky, osmahneme do křupava a necháme vychladnout. V mléce rozmícháme vejce a žloutek, osolíme, nalijeme na osmahnuté housky a necháme asi půl hodiny stát. Potom ke směsi přidáme mouku, strouhanou housku, strouhanou citronovou kůru, pepř, na rozškvařené slanině (na kostičky nakrájené) podušené houby (také nakrájené na kostičky) a vše dobře promícháme.Z těsta tvoříme menší kulaté knedlíky, které vložíme do vroucí slané vody a pomalu vaříme (asi 10 minut). Slovenské houbové knedlíky podáváme s dušeným kyselým zelím, se špenátem nebo ke zvěřině.





slovenské houbové knedlíky, recept, přílohy


©2024KucharkaRecepty.cz