![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g růžičkové kapusty • 500 g uzeného bůčku • 60 g másla • 1 cibule • 2 stroužky česneku • sůl • pepř • vegeta • 80 g strouhaného sýra Recept růžičková kapusta s uzeným masem připravíme takto:
Kapustičky očistíme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě. Pak je scedíme a necháme okapat. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, přidáme kapustu a mírně zalijeme vývarem z uzeného masa a chvíli dusíme. Okořeníme pepřem a vegetou. Před podáváním jednotlivé porce růžičkové kapusty posypeme strouhaným sýrem a přiložíme plátky uzeného masa. Podáváme nejlépe s vařenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Růžičková kapusta s uzeným masem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: bramborové špalky s uzeným masem a se zelím, zapečené kroupy s uzeným bůčkem, koprová omáčka s hovězím masem, špenát s vepřovým masem, zapékaná cuketa s mletým masem, škubánky s uzeným masem a cibulí, baklažány plněné masem, kapusta zapečená s masem a rýží, zapečené brambory s jehněčím masem, špecle se sýrem a vepřovým masem růžičková kapusta s uzeným masem, recept, hlavní jídla |