KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept ruská vejce s husími játry a majonézou potřebujeme tyto suroviny: • 300 g mladých husích jater • 10 uvařených vajec • máslo • 1 lžíce jemně nasekaných kaparů • sůl • pepř • 3 lžíce sladké smetany • majonéza Recept ruská vejce s husími játry a majonézou připravíme takto:
Husí játra nakrájíme a podusíme na másle. Pak je prolisujeme přes jemné síto. Na mísu dáme 130 g másla, utřeme do pěny a za dalšího tření přidáme asi 4 natvrdo uvařené žloutky, kapary, špetku soli, špetku tlučeného pepře, prolisovaná játra a je-li směs tužší, zapracujeme do ní smetanu. Uvařená vejce natvrdo rozřízneme po délce, vyjmeme z nich žloutky a dolíčky v nich vyplníme játrovou hmotou pomocí plnícího sáčku. Křížem vystříkáme přes tuto nádivku ozdobu z husté majonézy. Srovnáme je na ploché míse a zalijeme rosolem, který necháme ztuhnout. V naší kuchařce bylo kromě receptu Ruská vejce s husími játry a majonézou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: švédská vejce, vejce s bylinkovou omáčkou, zapečená vejce se šunkou a sýrem, sardinkové vejce, fritovaná vejce, vejce s uzenáčem, vejce plněná romadúrovou pěnou, švédská vejce, kaviárová vejce v šunce, vejce s lososovou náplní ruská vejce s husími játry a majonézou, recept, předkrmy |