![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 300 g husích jater • 90 g másla • 30 g cibule • 2 žampiony • 30 g husího sádla • 200 g rýže • 20 g parmezánu • vývar • sůl • pepř Recept rizoto z husích jater připravíme takto:
Očištěná husí játra nakrájíme na drobné kousky a osmažíme na nadrobno nasekané cibulce osmahnuté na másle přibližně deset minut. Pak je opepříme, přidáme na másle podušené na plátky nakrájené žampiony a zvlášť na husím sádle podušenou rýži (krátce osmahneme, zakryjeme vodou a udusíme téměř do měkka - pokud je vody málo tak ji trošičku vařící dolijeme), vše pečlivě promícháme, trochu zalijeme vývarem a spolu dusíme tři minuty. Podáváme posypané parmezánem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Rizoto z husích jater nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kuřecí rizoto se smetanou a jablky, chřestové rizoto, rizoto po milánsku, rizoto se šunkou a hráškem, jamajské rizoto, zeleninové rizoto, rizoto po římsku, rizoto janovské, ovocné rizoto, rizoto s rybou v rajčatovém protlaku rizoto z husích jater, recept, hlavní jídla |