![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g brambor • 2 šunkové klobásy • 150 g mraženého hrášku • 2 kedlubny • 150 ml smetany • 50 g másla • sůl • 50 g hladké mouky • mletý bílý pepř • na špičku nože muškátového květu Recept ragú s klobásou a hráškem připravíme takto:
Kedlubny s bramborami oloupeme, opláchneme, nakrájíme na menší kousky, vložíme je do osolené vody a uvaříme do měkka. Pak je scedíme a vývar necháme vychladnout. Z másla a hladké moouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji asi 500 ml vychladeného vývaru a rozšleháme. Vzniklý bešamel asi 15 minut zvolna povaříme. Pak dochutíme mletým bílým pepřem, muškátovým květem, případně soli, zředíme smetanou a znovu přivedeme k varu. Do připravené omáčky vložíme uvařené brambory, kedlubny a mražený hrášek, všechno společně prohřejeme a odstavíme. Klobásy nakrájíme na silnější kolečka a krátce opečeme na teflonové pánvi. Podáváme k zeleninovému ragú. V naší kuchařce bylo kromě receptu Ragú s klobásou a hráškem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kuřecí roláda s klobásou, sójové ragú se žampióny, skopová roláda s klobásou, zeleninový hrnec s klobásou, karbanátky se žampiony a klobásou, jelení ragú na červeném víně, houbové ragú, gratinované filé s mrkví a hráškem, německé bramborové ragú, špagety s hráškem ragú s klobásou a hráškem, recept, hlavní jídla |