KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Podkrkonošská polévka z jehněčího kořínku se smaženou žemlí

Kategorie: polévky, skopové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept podkrkonošská polévka z jehněčího kořínku se smaženou žemlí potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 jehněčí kořínek
   • 1 větší cibule
   • mrkev
   • celer
   • petržel
   • 1 lžíce hladké mouky
   • máslo
   • 2 žemle
   • sůl
   • petrželka
   • několik kuliček pepře
   • 2 l vody
Recept podkrkonošská polévka z jehněčího kořínku se smaženou žemlí připravíme takto:
Z hlavy vyjmeme mozeček. Hlavu spolu s plíčkami a srdcem dáme vařit do osolené studené vody se zeleninou a osmahnutou cibulí a asi s pěti kuličkami pepře. Mozeček odblaníme, játra nakrájíme a obojí dáme podusit na cibulku. Mozeček dáme do většího hrnce, přidáme k němu vařené maso z hlavy a nadrobounko nakrájené srdce a plíčky. Vývar zahustíme světlou jíškou. Na pánvičce osmahneme na másle nadrobno nakrájené žemle. Polévku nalijeme na teplý talíř, přidáme osmaženou žemli a ochutíme petrželkou nebo pažitkou.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Podkrkonošská polévka z jehněčího kořínku se smaženou žemlí nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

polévka z kůzlečího kořínku, zimní podkrkonošská polévka, polévka z jehněčího masa



podkrkonošská polévka z jehněčího kořínku se smaženou žemlí, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz