KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Podkrkonošská polévka z jehněčího kořínku se smaženou žemlíKategorie: polévky, skopové masoHodnocení receptu:Na recept podkrkonošská polévka z jehněčího kořínku se smaženou žemlí potřebujeme tyto suroviny: • 1 jehněčí kořínek • 1 větší cibule • mrkev • celer • petržel • 1 lžíce hladké mouky • máslo • 2 žemle • sůl • petrželka • několik kuliček pepře • 2 l vody Recept podkrkonošská polévka z jehněčího kořínku se smaženou žemlí připravíme takto:
Z hlavy vyjmeme mozeček. Hlavu spolu s plíčkami a srdcem dáme vařit do osolené studené vody se zeleninou a osmahnutou cibulí a asi s pěti kuličkami pepře. Mozeček odblaníme, játra nakrájíme a obojí dáme podusit na cibulku. Mozeček dáme do většího hrnce, přidáme k němu vařené maso z hlavy a nadrobounko nakrájené srdce a plíčky. Vývar zahustíme světlou jíškou. Na pánvičce osmahneme na másle nadrobno nakrájené žemle. Polévku nalijeme na teplý talíř, přidáme osmaženou žemli a ochutíme petrželkou nebo pažitkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Podkrkonošská polévka z jehněčího kořínku se smaženou žemlí nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: polévka z kůzlečího kořínku, zimní podkrkonošská polévka, polévka z jehněčího masa podkrkonošská polévka z jehněčího kořínku se smaženou žemlí, recept, polévky |