![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 350 g hladké mouky • 125 g hery • 150 ml piva • jablka • skořicový cukr • strouhanka • rozinky • hrst ořechů Recept pivní štrůdl připravíme takto:
Rozpustíme Heru a do horké nalijeme pivo. Tuto směs vlijeme do mouky, vypracujeme hladké těsto a rozdělíme je na poloviny. Každou část rozválíme na tenko, posypeme prosátou strouhankou, nastrouhanými jablky, skořicovým cukrem, mletými nebo nahrubo posekanými ořechy, rozinkami, zavineme a při teplotě 190°C pečeme dorůžova (asi 30 minut). Hotový štrůdl po vychladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pivní štrůdl nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: italský štrůdl, jablečno-banánový štrůdl (závin), kynutý švestkový štrůdl, jablka v pivním těstíčku, jablečný štrůdl s jogurtem (závin), štrůdl z tvarohového těsta, tvarohový štrůdl, balkánský štrůdl pivní štrůdl, recept, sladkosti |