KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept opilé fazole potřebujeme tyto suroviny: • 0,5 l hnědých fazolí • 1,5 l vody • 0,35 l piva • 2 lžíce tuku • 1 velká cibule • 2 stroužky česneku • 3 pálivé papričky • 0,5 lžičky mletého kmínu • 1 lžička soli Recept opilé fazole připravíme takto:
Namočte fazole přes noc, slijte a znovu zalijte vodou a pivem, aby byly 2 cm pod vodou. Vařte zvolna nepřikryté. Po jedné hodině zkontrolujte, zamíchejte ode dna a není-li dost vody, přilijte vařící vodu. Vařte dalších 30 minut a znovu zkontrolujte, případně dolejte vodu. Až fazole změknou, přidejte vše ostatní a vařte zvolna dalších 15 minut, vodu udržujte jen těsně nad hladinou fazolí. Fazole jsou uvařené, když jsou měkké a krémové, nikoli rozvařené, měly by držet svůj tvar. V hrnci bude trochu vody s fazolemi, ale má to byt stádium polévky. Pokud chcete tekutinu hustší, šťouchněte do nich několikrát mačkačem na bramborovou kaši. V naší kuchařce bylo kromě receptu Opilé fazole nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: smetanová polévka s cuketou a fazolemi, polévka ze zelených fazolek, nudlová polévka s fazolemi, uzená zelňačka s fazolemi, fazole po havířsku, beraní polévka s fazolemi, zelná polévka s fazolemi opilé fazole, recept, polévky |