![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g barevných fazolí • 750 g uzeného masa (nejlépe koleno nebo rolka) • 3 velké brambory • 1 kelímek kysané smetany • 3 lžíce hladké mouky • sůl • 3 bobkové listy • 4 kuličky nového koření • ocet • cukr Recept fazole po havířsku připravíme takto:
Fazole namočíme (nejlépe přes noc). Na druhý den vodu slijeme, fazole dáme do velkého hrnce společně s uzeným masem, bobkovým listem a novým kořením, zalijeme studenou vodou a vaříme. Až jsou fazole měkké (cca 2–3 hodiny), maso vyndáme, do hrnce přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, osolíme a vaříme. Až jsou brambory téměř měkké, zahustíme kysanou smetanou, ve které jsme rozšlehali hladkou mouku, dochutíme octem a cukrem a povaříme ještě 10 minut. Fazole po havířsku podáváme s kusem uzeného masa a chlebem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Fazole po havířsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: polévka ze zelených fazolek, nudlová polévka s fazolemi, opilé fazole, smetanová polévka s cuketou a fazolemi, zelná polévka s fazolemi, uzená zelňačka s fazolemi, beraní polévka s fazolemi fazole po havířsku, recept, polévky |