KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Fazole po havířsku

Kategorie: polévky, uzeniny

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept fazole po havířsku potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g barevných fazolí
   • 750 g uzeného masa (nejlépe koleno nebo rolka)
   • 3 velké brambory
   • 1 kelímek kysané smetany
   • 3 lžíce hladké mouky
   • sůl
   • 3 bobkové listy
   • 4 kuličky nového koření
   • ocet
   • cukr
Recept fazole po havířsku připravíme takto:
Fazole namočíme (nejlépe přes noc). Na druhý den vodu slijeme, fazole dáme do velkého hrnce společně s uzeným masem, bobkovým listem a novým kořením, zalijeme studenou vodou a vaříme. Až jsou fazole měkké (cca 2–3 hodiny), maso vyndáme, do hrnce přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, osolíme a vaříme. Až jsou brambory téměř měkké, zahustíme kysanou smetanou, ve které jsme rozšlehali hladkou mouku, dochutíme octem a cukrem a povaříme ještě 10 minut. Fazole po havířsku podáváme s kusem uzeného masa a chlebem.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Fazole po havířsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

polévka ze zelených fazolek, nudlová polévka s fazolemi, opilé fazole, smetanová polévka s cuketou a fazolemi, zelná polévka s fazolemi, uzená zelňačka s fazolemi, beraní polévka s fazolemi



fazole po havířsku, recept, polévky


©2023KucharkaRecepty.cz