KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept ohnivá vejce potřebujeme tyto suroviny: • 2 lžíce olivového oleje • 1 nakrájená malá cibule • 1 nakrájená malá červená paprika • 1 lžička nadrobno nakrájené červené chilli papričky • 440 g rozmačkaných rajčat z konzervy • 2 lžíce rajčatového protlaku • 6 vajec • 12 tenkých plátků kořeněného salámu nebo klobásy • 2 lžíce nakrájené petrželky • sůl Recept ohnivá vejce připravíme takto:
Troubu předehřejeme na 160°C. Na pánvi rozehřejeme olej a při střední teplotě opékáme cibuli, až je měkká a zlatavá. Přidáme papriku a chilli papričku a opékáme další 2-3 minuty. Přidáme rajčata, rajčatový protlak, osolíme a asi 10 minut dusíme nezakryté při nízké teplotě, občas zamícháme. Rajčatovou směs přeložíme do nízké zapékací misky. Lžící uděláme ve směsi šest důlků a do každého postupně vyklepneme jedno vejce. Podle chuti přisolíme. Rajčatovou směs s vejci pokryjeme tenkými plátky salámu nebo klobásy. Zapékáme asi 20 minut, až bílky ztuhnou, ale žloutky zůstanou vláčné. Posypeme najemno nakrájenou petrželkou a hned podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Ohnivá vejce nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: ruské vejce ii, sardinkové vejce, vejce s uzenáčem, vejce s bylinkovou omáčkou, fritovaná vejce, ztracená česneková vejce, vejce plněná kaviárem, topinka plněná vejcem, míchaná vejce se slaninou, míchaná vejce s uzeninou ohnivá vejce, recept, předkrmy |