KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Ohnivá vejce

Kategorie: předkrmy

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept ohnivá vejce potřebujeme tyto suroviny:

   • 2 lžíce olivového oleje
   • 1 nakrájená malá cibule
   • 1 nakrájená malá červená paprika
   • 1 lžička nadrobno nakrájené červené chilli papričky
   • 440 g rozmačkaných rajčat z konzervy
   • 2 lžíce rajčatového protlaku
   • 6 vajec
   • 12 tenkých plátků kořeněného salámu nebo klobásy
   • 2 lžíce nakrájené petrželky
   • sůl
Recept ohnivá vejce připravíme takto:
Troubu předehřejeme na 160°C. Na pánvi rozehřejeme olej a při střední teplotě opékáme cibuli, až je měkká a zlatavá. Přidáme papriku a chilli papričku a opékáme další 2-3 minuty. Přidáme rajčata, rajčatový protlak, osolíme a asi 10 minut dusíme nezakryté při nízké teplotě, občas zamícháme. Rajčatovou směs přeložíme do nízké zapékací misky. Lžící uděláme ve směsi šest důlků a do každého postupně vyklepneme jedno vejce. Podle chuti přisolíme. Rajčatovou směs s vejci pokryjeme tenkými plátky salámu nebo klobásy. Zapékáme asi 20 minut, až bílky ztuhnou, ale žloutky zůstanou vláčné. Posypeme najemno nakrájenou petrželkou a hned podáváme.





ohnivá vejce, recept, předkrmy


©2024KucharkaRecepty.cz