![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 100 g másla • 150 g paštiky • 8 vajec • 0,1 l demi-glace Recept vejce rossini připravíme takto:
Na pánvi rozpustíme paštiku (husí paštiku vhodné konsistence, aby se rozpustila; ideálně paštiku s příchutí lanýžů) na polovině másla. Na lívanečník vymaštěný zbylým máslem rozklepneme vejce jako volská oka. Když bílek začíná tuhnout, dáme na každé vejce díl rozpuštěné paštiky a ještě 2 min. smažíme. Mezitím na pánev, na které jsme smažili paštiku, nalijeme demi-glace (povařením zahuštěná omáčka z hovězího nebo telecího vývaru a výpeku, jíšky, madeiry nebo marsaly, petrželové natě, zeleninového a případně houbového extraktu) promícháme a přelijeme na vejce. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vejce Rossini nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: ruské vejce s vlašským salátem, smažená vejce se strouhankou, vejce na tvrdo, kaviárová vejce v šunce, míchaná vejce se strouhaným sýrem, dušené lišky se sázeným vejcem, kořeněná vejce, ohnivá vejce, ruské vejce ii, plněná vejce na topinkách vejce rossini, recept, předkrmy |