KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Maďarský letní salát

Kategorie: saláty

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept maďarský letní salát potřebujeme tyto suroviny:

   • 750 g rajčat
   • 2 červené papriky
   • 2 červené cibule
   • 1 okurka
   • zelená petrželka
   • 1/2 šálku slunečnicového oleje
   • sůl
   • černé olivy bez pecek
   • 150 g ovčího sýra
Recept maďarský letní salát připravíme takto:
Rajčata spaříme a oloupeme. Papriky omyjeme, osušíme a pečeme je v troubě na plechu tak dlouho, dokud se na slupce neutvoří puchýrky, pak je vyndáme, necháme vychladnout a slupku stáhneme. Z rajčat a papriky vyřízneme stopky, rajčata rozčtvrtíme, z papriky vyndáme semínka a nakrájíme je na proužky. Cibuli nakrájíme na tenké kroužky, okurku na tlustší plátky. Lístky petrželky nasekáme na hrubo. Olivy nakrájíme na tenké plátky. V míse promícháme všechny suroviny jen si necháme trošku oliv a cibulových kroužků. Salát osolíme, posypeme rozdrobeným ovčím sýrem, pokapeme olejem a ozdobíme zbylými kroužky cibule a nakrájenými olivami.





maďarský letní salát, recept, saláty


©2024KucharkaRecepty.cz