![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 750 g rajčat • 2 červené papriky • 2 červené cibule • 1 okurka • zelená petrželka • 1/2 šálku slunečnicového oleje • sůl • černé olivy bez pecek • 150 g ovčího sýra Recept maďarský letní salát připravíme takto:
Rajčata spaříme a oloupeme. Papriky omyjeme, osušíme a pečeme je v troubě na plechu tak dlouho, dokud se na slupce neutvoří puchýrky, pak je vyndáme, necháme vychladnout a slupku stáhneme. Z rajčat a papriky vyřízneme stopky, rajčata rozčtvrtíme, z papriky vyndáme semínka a nakrájíme je na proužky. Cibuli nakrájíme na tenké kroužky, okurku na tlustší plátky. Lístky petrželky nasekáme na hrubo. Olivy nakrájíme na tenké plátky. V míse promícháme všechny suroviny jen si necháme trošku oliv a cibulových kroužků. Salát osolíme, posypeme rozdrobeným ovčím sýrem, pokapeme olejem a ozdobíme zbylými kroužky cibule a nakrájenými olivami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Maďarský letní salát nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: melounový salát, mořský salát, ovocný salát iii, ruský salát, brněnský salát, ananasový salát se sýrem, ledový salát s ředkvičkami, rajčaty a paprikou, salát ze zelených fazolek s křenem, rukolový salát ii, celerový salát maďarský letní salát, recept, saláty |