![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 200 gramů krevet • 300 gramů vyloupaných mušlí • 200 gramů kalamárů • 1 menší chobotnička • 300 ml oleje • 400 gramů rýže • 1 cibule • sůl • pepř • zelená petrželka • 1 citron Recept mořský salát připravíme takto:
Mořské plody důkladně opláchneme a uvaříme každé zvlášť. Vývar z mušlí a krevet si odložíme. Cibuli nastrouháme nebo nasekáme na velmi drobno, mořské plody nakrájíme. Dvě třetiny oleje si rozehřejeme a osmažíme na něm cibuli a mořské plody. V hrnci si rozpálíme zbylý olej, na něm do průhledna osmahneme rýži, zalijeme vývary z krevet a mušlí, přidáme mořské plody s cibulí, přilijeme 2-3 sklenky vody a vaříme dokud voda nenasákne. Salát necháme vychladnout a podáváme s citronem a zelenou petrželku. V naší kuchařce bylo kromě receptu Mořský salát nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: sleďový salát, čekankový salát s mozzarellou, letní salát se šunkou a těstovinami, podzimní salát s medem, fazolový salát s chilli papričkou, tyrolský zelný salát, rukolový salát iii, salát z čerstvého zelí, mrkve a celeru, rybí salát s paprikou, rajčatový salát s bílou paprikou a čerstvým přírodním sýrem mořský salát, recept, saláty |