KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Labužnické fazole

Kategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept labužnické fazole potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g bílých fazolí ve slaném nálevu
   • 10 plátků anglické slaniny
   • tuk
   • 2 lžíce oleje
   • 1 cibule
   • 1 paprika
   • 1 konzerva loupaných rajčat
   • 2 lžíce kečupu
   • 5 stroužků česneku
   • zelená petrželka
   • sůl
   • pepř
Recept labužnické fazole připravíme takto:
Fazole zcedíme a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Z papriky odstraníme jádřinec a nakrájíme ji na nudličky. Rajčata z konzervy nasekáme nahrubo. Když máme připravené všechny suroviny, rozpálíme si olej na pánvi, zpěníme na něm cibuli a přidáme pokrájenou papriku a rajčata, kečup. Krátce podusíme a vmícháme fazole. Směs osolíme a opepříme a odstavíme ze zdroje tepla. Zapékací misku vytřeme tukem. Nadrobno nakrájenou zelenou petrželku smícháme s prolisovaným česnekem a touto směsí potřeme plátky anglické slaniny. Plátky přeložené na polovinu poklademe na dno zapékací misky a na ně navršíme směs s fazolemi. Vložíme do trouby vyhřáté asi na 190°C a zapékáme po dobu asi 20 až 25 minut.





labužnické fazole, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz