KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept kuře po slovácku potřebujeme tyto suroviny: • 1250 g kuřete • 200 g cibule • 150 g žampiónů • 250 g moravské klobásy • 20 g česneku • 30 g másla • 100 g kečupu • 1 dl červeného vína • pepř • sůl Recept kuře po slovácku připravíme takto:
Očištěné a oprané kuře podél páteře rozřízneme, rozložíme, osolíme, opepříme a pečeme na oleji v troubě po obou stranách do červena. Měkké kuře vyjmeme, do zbylého tuku přidáme máslo, podusíme na něm cibuli krájenou na plátky, na kolečka krájenou klobásu, na plátky krájené žampióny a zastříkneme kečupem. Vše necháme dusit s přidáním třeného česneku a vína. Na talíř se pokládá směs klobás, žampiónů a cibule a na ni položíme částečně vykostěné porce kuřete. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kuře po slovácku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kuřecí karbanátky se žampiony, kuře po italsku, špenát s kuřecím masem, smažené rýžové nudle s kuřecím masem, kuřecí rolky, kuře s pomerančem a vlašským ořechem, zapečené kuře s houbami a sýrem, kuřecí prsa s avokádem, kuřecí játra na slanině, kuře teriyaki kuře po slovácku, recept, hlavní jídla |