![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 g hub • 500 ml zakysané smetany • 60 g polohrubé mouky • 500 ml vody • sůl • drcený kmín • ocet Recept jihočeská houbová omáčka připravíme takto:
Nadrobno nakrájené houby povaříme v osolené vodě s drceným kmínem. Až změknou, přilijeme do omáčky smetanu a v troše vody rozšlehanou mouku a za stálého míchání vaříme na mírném ohni, než omáčka zhoustne. Podle potřeby omáčku okyselíme octem a dochutíme solí. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jihočeská houbová omáčka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: špenátová omáčka, ořechová omáčka, pivní sýrová omáčka, brusinková omáčka, křenová omáčka, ďábelská omáčka, labužnická koprová omáčka, skořicová krémová omáčka, rajská omáčka, houbová rýže s tymiánem jihočeská houbová omáčka, recept, hlavní jídla |