KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept jehněčí hřbet na česneku s listovým špenátem potřebujeme tyto suroviny: • 600 g jehněčího hřbetu bez kosti • 20 g česneku • 100 ml oleje • 2 lžičky tymiánu • pepř • sůl • 200 g šalotky • 200 ml červeného vína • 50 ml olivového oleje • 20 g hovězí šťávy na zahuštění • na přílohu: 500 g listového špenátu • 20 g česneku • 50 g cibule • 50 ml olivového oleje • sůl • pepř • 400 g brambor ratte • 50 ml oleje • 2 snítky čerstvého tymiánu Recept jehněčí hřbet na česneku s listovým špenátem připravíme takto:
Do mixéru dáme tymián, česnek, olej, sůl, pepř a ingredience rozmixujeme. Marinádu přelijeme do misky, naložíme do ní připravené jehněčí hřbety a necháme přes noc odležet. Omáčku připravíme tak, že oloupanou šalotku rozkrojíme napůl a na rozpáleném oleji ji orestujeme, zalijeme vínem a necháme z poloviny víno odvařit. Pak přidáme hovězí šťávu a odvaříme na hustou hnědou červenou omáčku, kterou pak uchováme v teple. Brambory uvaříme ve slupce jenom do poloměkka, slijeme je a necháme odkapat. Na rozpálené pánvi opečeme jehněčí hřbet z obou stran cca po 8 minutách, mezitím v hluboké pánvi osmahneme cibuli a česnek, přidáme omytý a natrhaný špenát a zlehka blanžírujeme a uschováme v teple. V druhé pánvi rozpálíme olej a v něm opečeme brambory. Ty pak promícháme s čerstvým tymiánem. Maso před podáváním nakrájíme na jemné plátky a podáváme se špenátem a opečenými brambůrky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí hřbet na česneku s listovým špenátem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: roštěná na česneku, jehněčí kotletky s rybízem, kuřecí nudličky na česneku, kotlety na česneku, jehněčí plátek na zelených fazolkách, španělské jehněčí kotlety , minutkový jehněčí guláš s lečem, jehněčí přírodní řízky jehněčí hřbet na česneku s listovým špenátem, recept, minutky |