![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 gramů chřestu • 100 gramů hrášku (čerstvého nebo sterilovaného) • 2 uvařená na tvrdo vejce • 1 lžíce řeřichy • 2 lžíce majonézy • 150 ml jogurtu • 1 svazeček pažitky • 1 lžíce nasekané zelené petrželky • 1 lžíce citronové šťávy • sůl • pepř • cukr Recept jarní chřestový salát připravíme takto:
Chřest umyjeme, oloupeme a vaříme čtvrt hodiny v osolené vodě. Po scezení ho nakrájíme na kousky. Hrášek buď sterilovaný slijeme nebo čerstvý 5 minut povaříme a přidáme k chřestu. Majonézu, jogurt, citronovou šťávu, koření, petrželku a pažitku smícháme, vzniklou zálivkou zalijeme chřest s hráškem, posypeme ho nasekanými nakrájenými vejci a řeřichou. Pokud někdo musí mít všude aspoň kousek masa, tak zde se do salátu hodí přidat i napřiklad asi 100 gramů nakrájené sunky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jarní chřestový salát nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: bramborový salát ii, norský salát s treskou, broskvemi a sýrem, lehký bramborový salát, sýrový salát se žampióny, tyrolský zelný salát, florentský salát s rýží, hermelínový salát s vejci, kuřecí salát s cibulí a bílou ředkví, finský houbový salát, salát z bílého zelí jarní chřestový salát, recept, saláty |