KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept jahodové věnečky potřebujeme tyto suroviny: • 3/4 hrnku hrubé mouky • 1 hrnek vody • 8 lžic másla • 4 vejce • špetka soli • na krém : 1 hrnek rozmačkaných jahod + 6 lžic moučkového cukru + 2–3 lžíce ztuženého tuku + půl kostky másla + půl kostky rostlinného másla Recept jahodové věnečky připravíme takto:
Vodu přivedeme k varu a přidáme špetku soli a máslo. Až se začne voda vařit, pomalu do ní sypeme mouku a mícháme, až je těsto hladké, lesklé a nelepí se na vařečku ani na dno nádoby. Pak sundáme z ohně a necháme vychladnout. Do vlažného těsta zapracujeme postupně po jednom vejce a těsto dobře propracujeme. Cukrářským sáčkem tvoříme bochánky na tukem vymazaný plech a pečeme v horké troubě asi 20 minut (pokud možno po dobu pečení troubu neotevírat). Upečené věnečky ještě horké rozkrojíme a necháme vychladnout. Pak je plníme jahodovým krémem a polijeme citrónovou polevou. Krém připravíme tak, že máslo, rostlinné máslo a cukr ušleháme do lehké pěny a vmícháme vychladlý ztužený tuk a jahody (jahody musí mít pokojovou teplotu, jinak se krém srazí). V naší kuchařce bylo kromě receptu Jahodové věnečky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jahodové řezy, mandlové věnečky, opilé jahodové řezy, citrónové věnečky, jahodové eskymo, oříškové věnečky s vínem, jahodové tiramisu, jahodové poháry se zmrazeným smetanovým krémem, žloutkové věnečky ii, ořechové věnečky jahodové věnečky, recept, sladkosti |