KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Jáhlové škubánky

Kategorie: přílohy

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jáhlové škubánky potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 hrnek (250 ml) suchých jáhel
   • 3 hrnky vody
   • 100 g polohrubé mouky
   • 1 lžička soli
Recept jáhlové škubánky připravíme takto:
Spařené a propláchnuté jáhly dáme do hrnce, zalijeme třemi hrnky vody, osolíme asi jednou lžičkou soli, přivedeme k varu a pak pomalu vaříme pod poklicí, dokud nejsou jáhly uvařené na kaši a voda není téměř pryč. Stáhneme z plotýnky, do jáhlové kaše uděláme vařečkou díry a vsypeme mouku. Zakryjeme pokličkou a necháme 10 minut odpočinout. Pak vše promícháme v hladkou hmotu a lžící namočenou v oleji tvarujeme škubánky. Podáváme posypané strouhankou, cukrem a omaštěné rozpuštěným máslem.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Jáhlové škubánky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

škubánky (kocmouch), jáhlové halušky, kukuřičné škubánky se škvarky, opečené škubánky, rychlé bramborové škubánky, škubánky z pohankové mouky



jáhlové škubánky, recept, přílohy


©2024KucharkaRecepty.cz