![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 200 g brambor • 50 g bramborové moučky • 80 g instantní jáhlové kaše • 1 lžička soli • 2 lžičky sušené bazalky • studená voda • olej Recept jáhlové halušky připravíme takto:
Brambory oloupeme, najemno nastrouháme a slijeme přebytečnou vodu. Přidáme zbylé suroviny a zalijeme vodou tak, aby vzniklo řidší těsto (přibližně 120-150 ml). Vymícháme dohladka a necháme 10 minut odstát. Pak těsto protlačíme přes haluškovač a zaváříme pod bodem varu, dokud nevyplavou napovrch (asi 5-8 minut). Podáváme k různým omáčkám nebo polité sýrem nebo zamíchané se zelím a uzeninou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jáhlové halušky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: halušky ii, halušky z brambor, římské sýrové halušky, špenátové halušky, jáhlové škubánky, halušky, sójové halušky, játrové halušky, máslové halušky ii jáhlové halušky, recept, přílohy |