KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept kukuřičné škubánky se škvarky potřebujeme tyto suroviny: • 1 litr vody • 250 g kukuřičné mouky • 1-2 lžíce olivového oleje • sůl • 150 g čerstvých škvarků • horké mléko Recept kukuřičné škubánky se škvarky připravíme takto:
Kukuřičnou mouku nasypeme do vařící osolené vody s trochou oleje a za stálého míchání uvaříme. Kaši necháme chvilku na teplém místě odpočinout. Mezitím rozpálíme škvarky. Polévkovou lžící, kterou namáčíme v oleji nebo v rozpuštěném sádle, tvoříme z uvařené kaše škubánky, klademe je do hlubokého talíře a před podáváním polijeme rozpuštěnými škvarky. Kukuřičné škubánky jsou výborným samostatným pokrmem s hrnkem horkého mléka nebo se saláty z čerstvé zeleniny. Mohou být i vhodnou přílohou k omáčkám, ale i k masitým i rybím pokrmům. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kukuřičné škubánky se škvarky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: rychlé bramborové škubánky, jáhlové škubánky, škubánky (kocmouch), škubánky z pohankové mouky, opečené škubánky kukuřičné škubánky se škvarky, recept, přílohy |