![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g malých žampionů • 8 lžic olivového oleje • 1 svazeček petrželky • 2 snítky dobromysli (oregana) • 1 stroužek česneku • 1 lžíce balzámového octa (aceto balsamico) • 3 lžíce citronové šťávy • sůl • pepř • 1 malá červená feferonka Recept italský houbový salát s feferonkou připravíme takto:
Houby očistíme, nakrájíme na plátky a na 4 lžících olivového oleje za častého míchání smažíme asi 8 minut. Pak necháme vychladnout. Petrželku a dobromysl omyjeme a osušíme, lístky otrháme a nasekáme, přidáme k houbám, přidáme také česnek nasekaný nadrobno a promícháme. Zbylý olivový olej rozšleháme s vinným octem a citronovou šťávou a osolíme a opepříme. Touto zálivkou houby přelijeme, přikryjeme a v chladničce necháme 2 hodiny odležet. Houbový salát podáváme s feferonkou nakrájenou na nudličky, citronem a bylinkami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Italský houbový salát s feferonkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: celerový salát s cibulí, okurkový salát s rajčaty a sýrem, ruský okurkový salát, španělský salát s křenem, salát s melounem, bramborový salát se zálivkou z česnekového oleje, rukolový salát, mrkvový salát s vejcem, hermelínový salát se šunkou a zeleninovou paprikou, jarní chřestový salát italský houbový salát s feferonkou, recept, saláty |