KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Italský houbový salát s feferonkou

Kategorie: saláty, houby, pokrmy z hub

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept italský houbový salát s feferonkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g malých žampionů
   • 8 lžic olivového oleje
   • 1 svazeček petrželky
   • 2 snítky dobromysli (oregana)
   • 1 stroužek česneku
   • 1 lžíce balzámového octa (aceto balsamico)
   • 3 lžíce citronové šťávy
   • sůl
   • pepř
   • 1 malá červená feferonka
Recept italský houbový salát s feferonkou připravíme takto:
Houby očistíme, nakrájíme na plátky a na 4 lžících olivového oleje za častého míchání smažíme asi 8 minut. Pak necháme vychladnout. Petrželku a dobromysl omyjeme a osušíme, lístky otrháme a nasekáme, přidáme k houbám, přidáme také česnek nasekaný nadrobno a promícháme. Zbylý olivový olej rozšleháme s vinným octem a citronovou šťávou a osolíme a opepříme. Touto zálivkou houby přelijeme, přikryjeme a v chladničce necháme 2 hodiny odležet. Houbový salát podáváme s feferonkou nakrájenou na nudličky, citronem a bylinkami.





italský houbový salát s feferonkou, recept, saláty


©2024KucharkaRecepty.cz