KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept hrušky v horkém čokoládovém krému potřebujeme tyto suroviny: • 1 sklednice půlených hrušek (0,7 litru) • 1 lžíce citronové šťávy • 1 lžíce cukru • na pšičku nože skořice • 1 lžíce pistácií (dle chuti) • na krém: 1/4 litru šlechačky + 2 lžíce medu + 1 balíček vanilkového cukru + 200 g hořké čokolády Recept hrušky v horkém čokoládovém krému připravíme takto:
Hrušky necháme na sítku okapat a 1/8 litru kompotové šťávy spolu s citronovou šťávou, cukrem a skořicí svaříme na malý zbytek. Potřeme jím hrušky a dobře vychladíme. Šlehačku, med a vanilkový cukr necháme přejít varem. Přidáme na malé kousky rozlámanou čokoládu a za stálého míchání metlou ji důkladně rozpustíme. Hrušky upravíme na talířky, polijte horkým krémem a posypte pistáciemi nasekanými na kousky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hrušky v horkém čokoládovém krému nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: banány v pařížském krému, hrušky na jablkovém pyré se zmrzlinou a mandlemi, hrušky v čokoládě, hrušky s brusinkami, hrušky v těstíčku s jahodovou omáčkou, hrušky s medem a skořicí, medovo-čokoládové hrušky, smažené hrušky, hrušky s čokoládovým krémem hrušky v horkém čokoládovém krému, recept, sladkosti |