KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Hrušky v horkém čokoládovém krému

Kategorie: sladkosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hrušky v horkém čokoládovém krému potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 sklednice půlených hrušek (0,7 litru)
   • 1 lžíce citronové šťávy
   • 1 lžíce cukru
   • na pšičku nože skořice
   • 1 lžíce pistácií (dle chuti)
   • na krém: 1/4 litru šlechačky + 2 lžíce medu + 1 balíček vanilkového cukru + 200 g hořké čokolády
Recept hrušky v horkém čokoládovém krému připravíme takto:
Hrušky necháme na sítku okapat a 1/8 litru kompotové šťávy spolu s citronovou šťávou, cukrem a skořicí svaříme na malý zbytek. Potřeme jím hrušky a dobře vychladíme. Šlehačku, med a vanilkový cukr necháme přejít varem. Přidáme na malé kousky rozlámanou čokoládu a za stálého míchání metlou ji důkladně rozpustíme. Hrušky upravíme na talířky, polijte horkým krémem a posypte pistáciemi nasekanými na kousky.





hrušky v horkém čokoládovém krému, recept, sladkosti


©2024KucharkaRecepty.cz