KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Hrušky na jablkovém pyré se zmrzlinou a mandlemiKategorie: sladkosti, zmrzlina, nanuky, poháryHodnocení receptu:Na recept hrušky na jablkovém pyré se zmrzlinou a mandlemi potřebujeme tyto suroviny: • 8 menších hrušek • 4 kyselejší jablka • 200 g ovocné zmrzliny • 3 dcl bílého vína • 70 g cukru • 50 g loupaných mandlí • 4 hřebíčky • 1 kousek celé skořice • několik lístků čerstvé máty Recept hrušky na jablkovém pyré se zmrzlinou a mandlemi připravíme takto:
Hrušky a jablka oloupeme a zbavíme jádřince. Hrušky i se stopkami vložíme do nerezového hrnce, přidáme víno, polovinu množství cukru, hřebíček a skořici a uvaříme téměř doměkka. Jablka nakrájíme na malé kousky, podlijeme je asi 1dcl vody a přivedeme k varu. Přidáme zbylý cukr, ochutíme zbylým kořením a vaříme několik minut (doměkka). Pak koření vybereme, dušená jablka rozšleháme na jemnou kaši a necháme vychladnout. Do vychlazených pohárů dáme na dno jablkové pyré, do něj postavíme po dvou hruškách, přidáme kuličku zmrzliny, do které zapíchneme mandle a ozdobíme mátou. Ihned podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hrušky na jablkovém pyré se zmrzlinou a mandlemi nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vínová pěna s čokoládovou zmrzlinou, smažené hrušky, medovo-čokoládové hrušky, pečené banány se zmrzlinou, hrušky s medem a skořicí, horké maliny se zmrzlinou, marinovaný ananas s vanilkovou zmrzlinou, melounové pyré s jahodovým krémem, domácí medová zmrzlina s mandlemi, jablkový koláč s mandlemi hrušky na jablkovém pyré se zmrzlinou a mandlemi, recept, sladkosti |