KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Hrušky na jablkovém pyré se zmrzlinou a mandlemi

Kategorie: sladkosti, zmrzlina, nanuky, poháry

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hrušky na jablkovém pyré se zmrzlinou a mandlemi potřebujeme tyto suroviny:

   • 8 menších hrušek
   • 4 kyselejší jablka
   • 200 g ovocné zmrzliny
   • 3 dcl bílého vína
   • 70 g cukru
   • 50 g loupaných mandlí
   • 4 hřebíčky
   • 1 kousek celé skořice
   • několik lístků čerstvé máty
Recept hrušky na jablkovém pyré se zmrzlinou a mandlemi připravíme takto:
Hrušky a jablka oloupeme a zbavíme jádřince. Hrušky i se stopkami vložíme do nerezového hrnce, přidáme víno, polovinu množství cukru, hřebíček a skořici a uvaříme téměř doměkka. Jablka nakrájíme na malé kousky, podlijeme je asi 1dcl vody a přivedeme k varu. Přidáme zbylý cukr, ochutíme zbylým kořením a vaříme několik minut (doměkka). Pak koření vybereme, dušená jablka rozšleháme na jemnou kaši a necháme vychladnout. Do vychlazených pohárů dáme na dno jablkové pyré, do něj postavíme po dvou hruškách, přidáme kuličku zmrzliny, do které zapíchneme mandle a ozdobíme mátou. Ihned podáváme.





hrušky na jablkovém pyré se zmrzlinou a mandlemi, recept, sladkosti


©2024KucharkaRecepty.cz