KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept hrušky v čokoládě potřebujeme tyto suroviny: • 4 větší hrušky • 0,7 litru bílého vína • 100 g moučkového cukru • 50 g rozinek • 250 g čokolády na vaření • 50 g lískových oříšků • šlehačka na ozdobení Recept hrušky v čokoládě připravíme takto:
Hrušky oloupeme (necháme jim stopku), nastojato je poskládáme do vhodné nádoby, zasypeme cukrem, zalijeme vínem a v troubě asi 20 minut dusíme (dáváme pozor, aby se nepálily vršky). Pak dušené hrušky vyjmeme a dáme do misek. Do vína dáme rozinky a necháme je chvíli nabobtnat. Pak přidáme rozlámanou čokoládu a za stálého míchání ji na mírném ohni rozpustíme. Hrušky posypeme nasekanými lískovými oříšky, přelijeme čokoládou a necháme vychladnout. Při podávání hrušky ozdobíme šlehačkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hrušky v čokoládě nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: mandle v čokoládě, banánové piškoty v čokoládě, hrušky v těstíčku s jahodovou omáčkou, vlašské ořechy v čokoládě, hrušky na jablkovém pyré se zmrzlinou a mandlemi, hrušky s čokoládovým krémem, hrušky v horkém čokoládovém krému, sušené švestky v čokoládě, hrušky s medem a skořicí, ischelské dortíčky v hořké čokoládě hrušky v čokoládě, recept, sladkosti |