KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Hrušky v čokoládě

Kategorie: sladkosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hrušky v čokoládě potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 větší hrušky
   • 0,7 litru bílého vína
   • 100 g moučkového cukru
   • 50 g rozinek
   • 250 g čokolády na vaření
   • 50 g lískových oříšků
   • šlehačka na ozdobení
Recept hrušky v čokoládě připravíme takto:
Hrušky oloupeme (necháme jim stopku), nastojato je poskládáme do vhodné nádoby, zasypeme cukrem, zalijeme vínem a v troubě asi 20 minut dusíme (dáváme pozor, aby se nepálily vršky). Pak dušené hrušky vyjmeme a dáme do misek. Do vína dáme rozinky a necháme je chvíli nabobtnat. Pak přidáme rozlámanou čokoládu a za stálého míchání ji na mírném ohni rozpustíme. Hrušky posypeme nasekanými lískovými oříšky, přelijeme čokoládou a necháme vychladnout. Při podávání hrušky ozdobíme šlehačkou.





hrušky v čokoládě, recept, sladkosti


©2024KucharkaRecepty.cz