![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g hovězího zadního • 15 dkg žampionů • 1 červená paprika • 1 cibule • 0,5 l zeleninového vývaru • 1,5 dcl červeného vína • 1 hrnek smetany • hotová jíška tmavá • sůl • sladká paprika • kayenský pepř Recept hovězí ragú na víně se žampiony připravíme takto:
Na oleji osmahneme kostičky masa, přidáme nakrájenou cibuli a paprikový lusk nakrájený nadrobno, jemně osolíme, ochutíme sladkou paprikou a špetkou kayenského pepře, zalijeme červeným vínem a zeleninovým vývarem a asi hodinu vaříme. Až je maso měkké a kousky papriky se téměř rozvaří, přidáme žampiony nakrájené na plátky a povaříme dalších 20 minut. Nakonec zalijeme smetanou a zahustíme hotovou jíškou. Podáváme s fettuccine. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí ragú na víně se žampiony nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřové kotlety na víně a fenyklu, jelení ragú na červeném víně, karbanátky plněné žampiony, hovězí guláš s cuketou, hovězí maso s pažitkovou omáčkou, krůtí maso s fazolovým ragú, králík dušený se žampiony a brambory, hovězí maso na pivě, kuře na víně, hovězí na smetaně hovězí ragú na víně se žampiony, recept, hlavní jídla |