KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Hovězí po francouzsku

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hovězí po francouzsku potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg hovězí kýty
   • 200 g vepřového boku
   • 250 g žampiónů
   • 3 mrkve
   • 2 cibule
   • 2 stroužky česneku
   • 3 lžíce olivového oleje
   • 2 lžíce hladké mouky
   • 0,5 l červeného vína
   • 5 lžic nasekané zelené petrželky
   • sůl
   • pepř
Recept hovězí po francouzsku připravíme takto:
Hovězí maso nakrájíme na kousky, orestujeme na oleji dozlatova, přidáme utřený česnek, nadrobno nakrájenou cibuli a nakrájenou mrkev, osolíme, promícháme a krátce povaříme. Pak přidáme mouku, promícháme, přilijeme víno, přidáme nasekanou petrželku, dolijeme vodou tak, aby maso bylo zakryté, hrnec přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme asi 2,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, na pánvi osmahneme nasucho kousky bůčku dozlatova, přidáme nakrájené žampiony a asi 5 minut za stálého míchání povaříme. Bůček a žampiony přidáme do hrnce s hovězím masem a ještě chvilku společně povaříme. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Hovězí po francouzsku podáváme horké s plátky bílé veky nebo s vařenými brambory.





hovězí po francouzsku, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz