KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept hovězí po francouzsku potřebujeme tyto suroviny: • 1 kg hovězí kýty • 200 g vepřového boku • 250 g žampiónů • 3 mrkve • 2 cibule • 2 stroužky česneku • 3 lžíce olivového oleje • 2 lžíce hladké mouky • 0,5 l červeného vína • 5 lžic nasekané zelené petrželky • sůl • pepř Recept hovězí po francouzsku připravíme takto:
Hovězí maso nakrájíme na kousky, orestujeme na oleji dozlatova, přidáme utřený česnek, nadrobno nakrájenou cibuli a nakrájenou mrkev, osolíme, promícháme a krátce povaříme. Pak přidáme mouku, promícháme, přilijeme víno, přidáme nasekanou petrželku, dolijeme vodou tak, aby maso bylo zakryté, hrnec přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme asi 2,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, na pánvi osmahneme nasucho kousky bůčku dozlatova, přidáme nakrájené žampiony a asi 5 minut za stálého míchání povaříme. Bůček a žampiony přidáme do hrnce s hovězím masem a ještě chvilku společně povaříme. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Hovězí po francouzsku podáváme horké s plátky bílé veky nebo s vařenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí po francouzsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí maso na cibuli, zbojnická hovězí roláda, hovězí na smetaně, pikantní hovězí maso, hovězí klopsy v rajské omáčce, hovězí na pivě, hovězí roláda se zeleninou, staročeské hovězí maso, marinované hovězí řízky, hovězí eintopf hovězí po francouzsku, recept, hlavní jídla |