KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept dušené hlávkové zelí potřebujeme tyto suroviny: • 1 hlávka zelí (bílé nebo červené) • 100 g sádla • 1 cibule • kmín • cukr • sůl • ocet • 1 syrový brambor Recept dušené hlávkové zelí připravíme takto:
Nakrouhané zelí propláchneme vodou a dáme na mírný plamen do velkého hrnce zpočátku odkryté a podlité jen vodou, aby vyprchaly čpavé látky. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme ji k zelí společně s kmínem, cukrem a solí. Brambor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle a přidáme do téměř měkkého zelí. Zelí dusíme doměkka, občas ho promícháme a na závěr přidáme ocet podle chuti. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušené hlávkové zelí nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: medové červené zelí, zelí z kedlubny, dušené červené zelí, šťouchané brambory se zelím, staročeské zelí, dušené kysané zelí, cuketové zelí, kysané zelí s jablky, brambory dušené ve smetaně s bylinkami, klužské zelí dušené hlávkové zelí, recept, přílohy |