KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Čokoládový fondán

Kategorie: sladkosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept čokoládový fondán potřebujeme tyto suroviny:

   • 230 g hořké čokolády
   • 4 vejce
   • 50 g práškového cukru
   • 60 g polohrubé mouky
   • 50 g mléka
   • 50 g smetany na šlehání
   • 150 g másla
Recept čokoládový fondán připravíme takto:
Žloutky vymícháme s práškovým cukrem a postupně přimícháme polohrubou mouku. Mléko se smetanou a máslem zahřejeme. Až se máslo rozpustí, odstavíme mléko z ohně a rozpustíme v něm čokoládu a necháme vychladnout. Pak čokoládovou směs smícháme se žloutkovou směsí a opatrně přidáme ušlahaný sníh z bílků. Směs rozetřeme na vymazaný plech a upečeme v troubě při teplotě 150°C (asi 10 minut).





čokoládový fondán, recept, sladkosti


©2024KucharkaRecepty.cz