KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept chřestová polévka potřebujeme tyto suroviny: • 500 g bílého chřestu • 1 lžička soli • 1 kostka cukru • 1 lžíce másla • 150 ml mléka • 2 lžíce hladké mouky • 200 ml smetany ke šlehání • čerstvá petržel Recept chřestová polévka připravíme takto:
Chřest oloupeme, zalijeme půllitrem vody, přidáme sůl, cukr a máslo a povaříme 10-12 minut (podle tloušťky chřestu). Pak chřest vyndáme, zchladíme studenou vodou a pokrájíme na menší kousky. Chřestový vývar zahustíme mlékem prošlehaným s moukou a povaříme. Smetanu ušleháme. Chřest rozdělíme do polévkových misek, přelijeme horkou polévkou promíchanou s ušlehanou smetanou a ozdobíme nasekanou petrželkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Chřestová polévka II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: chřestová krémová polévka, chřestová polévka, chřestová polévka s tymiánem, chřestová polévka se smetanou, chřestová polévka se smrži chřestová polévka ii, recept, polévky |