KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Český salát

Kategorie: saláty

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept český salát potřebujeme tyto suroviny:

   • 15 dkg telecí pečeně,10 dkg vepřové pečeně
   • 5 dkg bílé fazolky
   • 1 velké jablko
   • 4 kyselé znojemské okurky dobře osušené
   • 3 dkg cibule
   • 0,5 dkg kaparů
   • půl kávové lžičky hořčice
   • 2 až 3 lžíce vinného octa
   • mletý bílý pepř
   • majonéza
Recept český salát připravíme takto:
Kousek telecí a vepřové pečeně, bílou vařenou fazolku, menší kyselé loupané okurky a jablko, vše nakrájené na nudličky, promícháme se sekanou cibulkou, kapary, bílým pepřem a jemnou hořčicí. Tuto směs zalijeme majonézou a necháme salát asi tři hodiny uležet. Odleželý salát upravíme na skleněnou mísu, ozdobíme zelenou petrželkou, hlávkovým salátem, ředkvičkou, citronem a podáváme.





český salát, recept, saláty


©2024KucharkaRecepty.cz