KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept český salát potřebujeme tyto suroviny: • 15 dkg telecí pečeně,10 dkg vepřové pečeně • 5 dkg bílé fazolky • 1 velké jablko • 4 kyselé znojemské okurky dobře osušené • 3 dkg cibule • 0,5 dkg kaparů • půl kávové lžičky hořčice • 2 až 3 lžíce vinného octa • mletý bílý pepř • majonéza Recept český salát připravíme takto:
Kousek telecí a vepřové pečeně, bílou vařenou fazolku, menší kyselé loupané okurky a jablko, vše nakrájené na nudličky, promícháme se sekanou cibulkou, kapary, bílým pepřem a jemnou hořčicí. Tuto směs zalijeme majonézou a necháme salát asi tři hodiny uležet. Odleželý salát upravíme na skleněnou mísu, ozdobíme zelenou petrželkou, hlávkovým salátem, ředkvičkou, citronem a podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Český salát nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: salát z fazolových lusků, sleďový salát, vitamínový salát, angreštový salát se smetanou, paprikový salát s lilkem, houbový salát s kečupem, ředkvičkový salát, pampeliškový salát se smetanou, křupavý salát, těstovinový salát s bazalkou a česnekem český salát, recept, saláty |